Massage

De massage begint met de rug, nek, schouders en de achterkant van de armen, daarna de achterkant van de benen, de voeten en de achterzijde van het lichaam als geheel. Daarna nogmaals nek/schouders en hoofd (optie). Vervolgens wordt de voorzijde van het lichaam gemasseerd inclusief benen, armen, handen en vingers. De massage wordt afgesloten met een pizzichil; hierbij wordt het gehele lichaam overgoten met een dun straaltje warme kruidenolie, die vervolgens met lange strijkingen in de huid wordt gemasseerd. Uiteraard kun je je voor het aankleden goed afwrijven met handdoeken.

Het is raadzaam om de olie die nog op / in de huid aanwezig is enkele uren te laten zitten, zodat de betreffende olie die zijn specifieke werking ook na de massage kan doen. Overigens wordt de olie geheel door je huid opgenomen. De olie geeft vrijwel geen vlekken op je kleding, maar je zult hem hem nog wel een poosje blijven ruiken. De oliën die worden gebruikt hebben meestal een licht kruidige geur.

De massage duurt 60 minuten, afhankelijk en in overleg aan de hand van je wensen en of klachten. Een  massage kan ook prima ingezet worden als preventiemiddel bij ziekte of als manier om jezelf te verwennen. Massage is met name geschikt bij stress, onrust, migraine, reuma, chronische artritis en vermoeidheid. Ook zonder klachten is een behandeling aan te bevelen om gezond en in balans te blijven of beter gezegd, juist als je je gezond voelt, is massage een aanrader.